El Čapo: Nisam nasilan i ne grize me savest

© REUTERS / TOMAS BRAVOHapšenje narko-bosa Hoakina El Čapa Gusmana
Hapšenje narko-bosa Hoakina El Čapa Gusmana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ozloglašeni meksički narko–bos Hoakin el Čapo Gusman kaže da ne oseća grižu savesti niti odgovornost za krijumčarenje droge vredne milijarde dolara u SAD, a sebe ne smatra nasilnim čovekom, uprkos tome što ga terete za mnogobrojna ubistva.

Otvarajući se bez presedana u intervjuu koji je sinoć objavljen, a koji je u tajnosti imao pre par nedelja sa holivudskom zvezdom Šonom Penom za magazin „Roling stoun“, El Čapo je sebe opisao kao porodičnog čoveka punog ljubavi koji nikada ne zapodeva kavgu, ali je spreman da se brani kada je to potrebno.

Šon Pen - Sputnik Srbija
Šon Pen „locirao“ El Čapa

„Ja sam osoba koja ni u kom slučaju ne traži probleme… Ja se samo branim, ništa više“, rekao je El Čapo Penu na video–snimku nakon što se sastao sa njim na nepoznatoj lokaciji u Meksiku, zahvalivši Bogu što mu je pomogao da pobegne iz zatvora, preneo je Rojters.

El Čapo je kazao i da se ne drogira već 20 godina, te da se smatra srećnom osobom, jer je slobodan.

„Ne osećam ništa što mi ugrožava zdravlje ili misli. Dobro se osećam“, rekao je tada odbegli narko–bos, nekoliko meseci pre nego što je uhvaćen u petak.

Na Penovo pitanje kako se oseća zbog visokog nivoa zavisnosti od droge u svetu, El Čapo je rekao da se ne oseća odgovornim, jer se ta zavisnost neće nimalo smanjiti kada njega ne bude bilo, ali napominje da ne želi da ga prikazuju kao „časnu sestru“.

„Obezbeđujem više heroina, metamfetamina, kokaina i marihuane od bilo koga drugog u svetu. Imam čitavu flotu podmornica, aviona, kamiona i brodova“, ponosno je izjavio El Čapo, upitavši Pena da li je mnogo ljudi u SAD čulo za njega.

El Čapo, narko diler, Meksiko - Sputnik Srbija
Hapšenje poslednjeg meksičkog dona (video)

Pen je rekao da se njegov sagovornik zanimao i za rad filmske industrije, ali da nije bio impresioniran finansijskom dobiti na tom polju.

Takođe je izrazio interesovanje za poslovanje u domenu nafte, ali je priznao da mu način na koji je zgrnuo imetak ograničava investiranje.

„Naveo je niz velikih korumpiranih korporacija, kako u Meksiku, tako i u drugim zemljama. Sa otvorenim prezirom je nabrojao neke u kojima ’pere‘ novac i koje uzimaju svoj cinični deo narko–kolača“, napisao je Pen u svom članku.

Izvori u Vladi Meksika su juče saopštili da su vlasti znale za planirani sastanak Pena i El Čapa, te da su pratile Penovo kretanje i locirale narko–bosa, što im je pomoglo u njegovom konačnom hapšenju.

Penov intervju sa Gusmanom, koji je dosad dvaput bežao iz maksimalno obezbeđenih zatvora u Meksiku, objavljen je kasno sinoć na sajtu američkog časopisa „Roling Stoun“.

Intervju je navodno održan na nepoznatoj lokaciji u Meksiku krajem 2015. godine, nekoliko meseci pre nego što će El Čapo biti ponovno uhvaćen prošlog petka u gradu Los Močis, u pokrajini Sinaloi, nakon što je bio u bekstvu šest meseci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala