DAEŠ preuzeo odgovornost za ubistva u Egiptu

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaHurgada
Hurgada - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici ekstremističke grupe DAEŠ preuzeli su odgovornost za ubistvo dvojice pripadnika egipatskih bezbednosnih snaga.

Kako su naveli u saopštenju postavljenom na svom tviter nalogu, pripadnici DAEŠ-a otvorili su vatru na tri vozila, koja su se nalazila u konvoju.

Dvojicu pripadnika bezbednosnih snaga ubili su naoružani napadači u pojasu Gaze, na periferiji Kaira, prenele su egipatske državne agencije.

Rojters je preneo da su jedan policajac i jedan vojnik stradali dok su bili u svojim kolima.

Egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su dvojica pripadnika bezbednosnih snaga izgubila život na putu ka poslu u pojasu Gaze.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Moskva osuđuje napad na turiste u Egiptu

Kako se dodaje u saopštenju, pripadnici policije raspoređeni su na licu mesta zbog istrage i potrage za osumnjičenima za napad.

Egipat se godinama bori sa pobunama na Sinaju, koje su se pojačale nakon zbacivanja s vlasti bivšeg predsednika te zemlje Muhameda Mursija 2013. godine.

Hurgada - Sputnik Srbija
Egipat: Troje turista ranjeno, ubijen napadač

Ogranak DAEŠ-a, čije je sedište na Sinaju, preuzeo je odgovornost za niz napada u zemlji.

Najmanje troje evropskih turista lakše je povređeno juče u napadu koji su na hotel „Bela vista“ u egipatskom letovalištu u Hurgadi izvršili naoružani napadači, saopštila je policija i dodala da je tokom napada ubijen jedan od napadača dok je drugi ranjen.

U napadu su povređena dva Austrijanca i jedan Šveđanin, koji su zadobili povrede nožem, ali su u stabilnom stanju, izjavio je portparol Ministarstva zdravlja Kaled Megahed, preneo je AFP.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala