Egipat: Troje turista ranjeno, ubijen napadač

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaHurgada
Hurgada - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najmanje troje evropskih turista lakše je povređeno u napadu koji su na hotel „Bela vista” u egipatskom letovalištu u Hurgadi izvršili naoružani napadači, saopštila je danas policija i dodala da je tokom napada ubijen jedan od napadača, a drugi ranjen.

U napadu su povređena dva Austrijanca i jedan Šveđanin, koji su zadobili povrede nožem, ali su u stabilnom stanju, izjavio je portparol Ministarstva zdravlja Kaled Megahed, preneo je AFP.

Piramide u Gizi - Sputnik Srbija
Napadači u Kairu koristili petarde i vatromete, niko nije povređen

Napadači su u trenutku napada na hotel imali kod sebe noževe, saopštila je policija.

Jedan od napadača je ubijen, a drugi je teško ranjen, izjavio je ranije neimenovani policijski zvaničnik i dodao da su snage bezbednosti uzvratile napad.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova navedeno je da su napadači pokušali da uđu u hotel iz restorana sa ulične strane.

Rojters je ranije javio da je u napadu povređeno dvoje turista, jedan iz Nemačke i jedan iz Danske i da je veći broj naoružanih napadača došao morskim putem i izveo napad na turiste.

Egipat se bori sa talasom islamskog ekstremizma koji je počeo napadom na snage bezbednosti na Sinaju.

Napad na izraelski turistički autobus u Egiptu - Sputnik Srbija
DAEŠ tvrdi da je napao izraelski autobus u Kairu

DAEŠ (takozvana Islamska država) preuzela je ranije danas odgovornost za jučerašnji napad na izraelski turistički autobus u Kairu, koji su egipatski zvaničnici opisali kao vandalizam u kojem nije bilo žrtava.

DAEŠ je naveo da je jedan „bezbednosni odred“ gađao „autobus sa turistima Jevrejima“ i da ima „poginulih i ranjenih u redovima Jevreja i hotelskih bezbednosnih snaga“.

Međutim, zvaničnici i očevici rekli su juče da je banda mladića bacala petarde na autobus i policajce koji su obezbeđivali hotel, ali da tom prilikom niko nije povređen.

U saopštenju se ne pominju Jevreji, već izraelski Arapi koji su odseli u hotelu „Tri piramide“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala