Rusija osudila testiranje hidrogenske bombe

© Sputnik / Valeriй Šustov / Uđi u bazu fotografijaKremlj je ruski naziv za centralni deo ruskih srednjovekovnih utvrđenih gradova. Često se označava i najpoznatiji od svih — moskovski, podignut između 12. i 15. veka.
Kremlj  je ruski naziv za centralni deo ruskih srednjovekovnih utvrđenih gradova. Često se označava i najpoznatiji od svih — moskovski, podignut između 12. i 15. veka. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je osudila testiranje hidrogenske bombe koje je sprovela Severna Koreja, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Vladimir Voronkov.
Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Kosačov: Testiranje hidrogenske bombe utiče na bezbednost Rusije

„Rusija osuđuje nuklearna ispitivanja. To je narušavanje međunarodnog prava“, rekao je on.

Voronkov je podsetio da su seizmolozi zabeležili potres jačine 4,8 stepeni Rihterove skale, što govori o tome da se eksplozija zaista i dogodila.

„Još uvek je preuranjeno sa sigurnošću govoriti o kakvom tipu eksplozije se radi — da li o nuklearnoj ili termonuklearnoj, budući da nikome još nije poznat tip bombe koja je korišćena“, rekao je ruski diplomata.

Eksplozija se dogodila na otprilike istom mestu gde je sprovedeno i prethodno ispitivanje 2013. godine, rekao je Voronkov i dodao da je u Beču danas zakazan hitan sastanak na kojem će glavna tema biti taj događaj, a nešto kasnije će zasedati i Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala