Vujanović: Nikolić je duhovit, jedva čekam da mi objasni neke stvari

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKPredsednik Crne Gore Filip Vujanović
Predsednik Crne Gore Filip Vujanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je danas da izjavu srpskog predsednika Tomislava Nikolića da je Crna Gora primer kako država ne treba da bude igračka smatra uvredljivom i da jedva čeka da se sa njim sretne i porazgovara o tome.
Milo Đukanović i Filip Vujanović - Sputnik Srbija
Crna Gora burno reagovala na Nikolićevu izjavu Sputnjiku

„Vrlo se radujem da se vidimo, ispričamo o tome šta ga je podstaklo na jednu takvu ocenu, koja je uvredljiva za one koji su nosioci državne politike Crne Gore i koji su promovisali vrednosti EU i NATO-a“, dodao je Vujanović.

Vujanović je rekao da je predsednik Srbije čovek koji ima svoju duhovitost i da kroz nju iskazuje jedan odnos prema onome što je nerealan doživljaj.

„Crna Gora ničim nije niti ugrozila svoj suverenitet, niti ga je prenela NATO-u, niti će to učiniti EU“, poručio je crnogorski predsednik.

On je ponovio da Crna Gora sa Srbijom želi izvanredne odnose na osnovama pune ravnopravnosti, punog partnerstva i međusobnog uvažavanja, prenose crnogorske „Vijesti“.

Nikolić je, naime, u intervjuu Sputnjiku pre 10 dana rekao da Srbiju ne treba porediti s Crnom Gorom, jer ona svesno poništava svoju samostalnost u donošenju odluka i preporučuje se kao država koja će prihvatiti sve što joj bude rečeno kako bi ušla u NATO.

Crna Gora je, kako je srpski predsednik rekao, primer da država ne treba da bude igračka i da ljudi koji je vode ne smeju tako da je tretiraju. Prema njegovim rečima, za razliku od Crna Gore, Srbija sve vreme pokazuje da nije takva država i da sa njom ne mogu da se igraju.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala