Asad: Rusija u Siriji brani Evropu

© AFP 2023 / SANAPredsednik Sirije Bašar el Asad
Predsednik Sirije Bašar el Asad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Akcije Rusije u Siriji predstavljaju čin zaštite Evrope, izjavio je predsednik Sirije Bašar el Asad u intervjuu za špansku novinsku agenciju EFE.
Bašar el Asad - Sputnik Srbija
Asad: Pariz i London nemaju želju da se bore protiv terorizma

Odgovarajući na pitanje šta je ruski predsednik Vladimir Putin tražio od sirijskih vlasti u zamenu za pomoć u borbi protiv terorističke organizacije DAEŠ (takozvane Islamske države), Asad je odgovorio: „On nije tražio ništa zauzvrat, iz jednog razloga: zato što to nije stvar trgovine“.

„U stvari, normalni odnosi između dve države zasnovani su na zajedničkim interesima. Da li je Rusija zainteresovana za rast terorizma u Siriji? Za uništenje sirijske države? Za anarhiju? Ne, nije zainteresovana“, izjavio je Asad, dodavši da Moskva „želi stabilnost u Siriji, Iraku i celom regionu“.

„Mi se nalazimo blizu Rusije i, dozvolite mi da dodam, nedaleko od Evrope. Dokaz je da to što se dešava u Siriji utiče i na evropski kontinent“, rekao je Asad.

Sirijski predsednik je negirao informacije da Rusija namerava da izgradi drugu vojnu bazu u njegovoj zemlji.

„To nije istina. Pre dva dana oni su to sami negirali. Da ima nešto od toga, objavili bi. I mi bismo isto objavili“, rekao je Asad.

Prema njegovim rečima, ni Iran ne namerava da gradi bazu u Siriji.

„Ne, oni nikad o tome nisu razmišljali niti diskutovali o tom pitanju“, rekao je Asad.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala