Asad: Pariz i London nemaju želju da se bore protiv terorizma

© REUTERS / SANA/Handout via ReutersBašar el Asad
Bašar el Asad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Sirije Bašar el Asad uveren je da su akcije Rusije u borbi protiv DAEŠ–a mnogo efikasnije od koraka koje izvodi koalicija predvođena SAD.
Državni sekretar SAD Džon Keri na aeorodromu Beogradu - Sputnik Srbija
Keri: Asad tera ljude u DAEŠ

„Od kako je koalicija počela operaciju prošlo je godinu dana i kakav je rezultat? DAEŠ, Nusra front i druge grupe koje se pridržavaju sličnih ubeđenja su se širile, slobodno širile. A u kakvom položaju su se našle nakon što su se Rusi uhvatili u koštac sa terorizmom? DAEŠ i Nusra front su počele da se ’skupljaju‘“, rekao je Bašar el Asad u intervjuu The Sunday Times.

Sirijski predsednik je izjavio da Velika Britanija i Francuska počevši vazdušnu operaciju u Siriji bez dogovora sa rukovodstvom zemlje to rade protivzakonito.

„To (učešće u operaciji protiv DAEŠ–a) je zakonito samo u slučaju kada se se izvodi u saradnji sa zakonitom Vladom Sirije“, naglasio je Asad, dodavši da Velika Britanija i Francuska nemaju želju da se bore protiv terorizma.

Prema rečima predsednika Sirije, Pariz i London su bili među onima koji su podržavali terorizam u njegovoj zemlji od početka konflikta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala