Mijatovićeva: Optužbe na moj rad neosnovane

© Foto : Youtube / Global Media Forum 2011Dunja Mijatović, predstavnica OEBS-a za slobodu medija
Dunja Mijatović, predstavnica OEBS-a za slobodu medija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalna predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović izjavila je danas da su kritike premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova na njen rad neosnovane.

„Uvek sam otvorena za kritiku i diskusiju o mom radu, ali ne mogu da prihvatim lažne optužbe i obmanjivanje javnosti o radu moje institucije“, navela je Mijatovićeva u saopštenju dostavljenom medijima koji prate 22. Ministarski savet OEBS-a.

Sve njene intervencije su, kako je navela, zasnovane na činjenicama, što „nije slučaj sa izjavom Lavrova, koja je zasnovana na netačnim informacijama“.

Ona je poručila da je i jedini međunarodni zvaničnik koji je reagovao na ubistvo ruskih novinara u Ukrajini.

Ministar sponjnih poslova Rusije Sergej Lavrov i premijer Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Zašto Dunja Mijatović ćuti kad hapse novinare

Mijatovićeva je poručila da je razočaravajyće što je Srbija, kao predsedavajuća OEBS-u, „napada Instituciju OEBS-a“.

Ona je pozvala sve vlasti u svim zemljama-članicama OEBS-a, uključujući i Srbiju i Rusiju, da se pridržavaju preuzetih obaveza kada je reč o slobodama medija i poštuju mandat predstavnika OEBS-a za slobodu medija.

Ranije danas Lavrov je izjavio da je Departman za slobodu medija u okviru OEBS-a politizovan i orijentisan na opsluživanje jednostranih interesa nekih zemalja OEBS-a.

Dunja Mijatović predstavnica Oebsa za slobodu medija - Sputnik Srbija
Pitanja na koja Dunja Mijatović nije želela da odgovori

On je kao primer naveo hapšenje dvojice turskih novinara protiv kojih su najavljene tužbe, „o čemu se šefica te kancelarije Dunja Mijatović oglasila, ali ne i u drugim slučajevima kršenja slobode medija, što je diskriminacija po svim osnovama“.

Premijer Vučić je, pridružujući se stavu Lavrova o funkcionisanju odseka za medije OEBS, podsetio da je prvi napad na vladu i njega i to lično od Mijatovićeve usledio u vreme majskih poplava prošle godine, i da je mislio da se to tada i završilo, ali da „očito nije“. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala