Lavrov: Neću izbegavati susret sa Čavušogluom u Beogradu

© MIP RF / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da na sastanku Saveta ministara OEBS-a u Beogradu neće izbegavati da se susretne sa svojim turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom, što zahteva Ankara.
Ministri inostranih poslova Rusije i Turske, Sergej Lavrov i Mevlut Čavušoglu - Sputnik Srbija
Šansa za susret Lavrova i Čavušoglua

On je podsetio da je dan nakon obaranja ruskog aviona razgovarao sa Čavušogluom i da „tom prilikom nije čuo ništa novo“, samo ono što je već zvanični stav Ankare, a to je opravdavanje turske akcije.

„Trenutno turska strana nastoji da organizuje naš susret na sastanku OEBS-a u Beogradu. Mi nećemo bežati od tog susreta, poslušaćemo šta ima da nam kaže gospodin Čavušoglu. Možda će reći nešto novo, za razliku od onog što se javno govori“, istakao je Lavrov.

Beograd je od sutra centar svetske diplomatije u jednom od najburnijih perioda u međunarodnim odnosima od završetka Hladnog rata.

Na skup Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), koji će označiti kraj jednogodišnjeg predsedavanja Srbije ovoj organizaciji, dolazi četrdeset ministara spoljnih poslova i 1.500 članova delegacija, uključujući glavne aktere kriza koje potresaju Bliski istok i ozbiljno ugrožavaju evropski kontinent.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala