Moguć susret Putina i Erdogana u Parizu

Pratite nas
U Parizu danas počinje međunarodni samit o klimi na kojem će učestvovati oko 140 svetskih lidera, a najavljen je i susret ruskog predsednika Vladimira Putina sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom, koji su u centru pažnje javnosti zbog nedavnog incidenta sa obaranjem ruskog bombardera Su-24 u Siriji.
Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Erdogan predložio susret sa Putinom u Parizu

Svoje prisustvo na konferenciji potvrdili su i nemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsednik Barak Obama, a predviđeno je da pored svetskih lidera samitu prisustvuje i oko 40 hiljada delegata, novinara, posmatrača i predstavnika nekomercijalnih organizacija.

Cilj samita je borba protiv klimatskih promena na Zemlji. 

Prema rečima generalnog sekretara Ban Ki Muna, svoje nacionalne planove u ovoj oblasti pripremilo je 166 zemalja.

Francuska je saopštila da je rasporedila oko 11 hiljada policajaca kako bi se osigurala potpuna bezbednost svih gostiju na samitu.

Odnosi Rusije i Turske

Vladimir Putin i Fransoa Oland - Sputnik Srbija
Putin: Poslali bismo S-400 ranije da smo očekivali izdaju (video)

Iako konferencija igra veliki značaj za našu planetu, oči javnosti su uprte u ruskog i turskog predsednika, s obzirom da je najavljena mogućnost njihovog susreta kako bi razgovarali o incidentu sa ruskim bombarderom Su-24.

Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, turski lider poslao je zahtev za susret sa ruskim predsednikom, iako još uvek nije izvesno da li će do sastanka doći.

Odnosi Rusije i Turske narušeni su nakon što je turski lovac F-16 oborio ruski bombarder Su-24 u Siriji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala