Tužilaštvo: Krivični postupak zbog destabilizacije zemlje

© Flickr / Joe GratzSudski čekić
Sudski čekić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpsko Tužilaštvo poručilo je večeras da će, u saradnji sa drugim državnim organima, sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka.
Neboša Stefanović - Sputnik Srbija
Stefanović: Vučić prošao poligraf

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac izjavila je za Tanjug da Više javno tužilaštvo u Beogradu proverava sve navode koji su izneti u javnosti na račun premijera Aleksandra Vučića, kao i osnovanost i istinitost krivične prijave koju je podneo Aleksandar Kornic.

„Tužilaštvo takođe zahteva da se utvrdi ko je i sa kakvim ciljem ove informacije izneo u javnost. Tužilaštvo će u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima zaštiti ustavni poredak i vladavinu prava tako što će brzo i efikasno u saradnji sa drugim državnim organima sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, naglasila je Zagorka Dolovac.

List „Kurir“ je danas na naslovnoj strani objavio da je premijer Vučić, sa još nekoliko lica, pre dvadesetak dana tražio od Kornica da lažno svedoči i lažno optuži vlasnika „Kurira“ Aleksandra Rodića.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala