Stefanović: Vučić prošao poligraf

© Tanjug / Zoran ŽestićNeboša Stefanović
Neboša Stefanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je završeno poligrafsko saslušanje predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, i da je on prošao poligrafsko testiranje povodom optužbi koje su o njemu iznesene u dnevnom listu Kurir.

„Detektor laži je potvrdio da premijer Srbije Aleksandar Vučić ne poznaje bivšeg direktora Kurira, da se nikada nije sreo s njim i da mu nikada nije nudio bilo šta da bi bilo koga lažno optužio“, izjavio je danas Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučića saslušava policija, ide na poligraf

On je rekao da je poligraf pokazao da se Vučić nije sastajao u restoranu sa bivšim direktorom Kurira i dodao da Vučić „inače nije poznat kao čovek koji ide u kafane“.

Stefanović je izjavio da će policija sprovesti detaljnu i brzu istragu, koja će pokazati ko je i sa kakvim ciljem organizovao širenje laži protiv premijera i pokušaj destabilizacije zemlje.

„Policija će tokom dana pokušati da dođe i do Aleksandra Kornica, da ga saslušamo i nakon podnošenja izveštaja očekujem da će se tužilaštvo izjasniti o našem radu i kvalifikaciji dela“, podvukao je Stefanović.

Stefanović je potvrdio hapšenje pripadnika barske kriminalne grupe, koji je za 24 sata zatečen u osam navrata na prilazu porodičnom domu Vučića.

On je precizirao da se premijer dobrovoljno podvrgao detektoru laži, kako bi odgovorio na optužbe koje su danas iznete u dnevnom listu Kurir, a koje ga terete da je sa svojim bratom Andrejem Vučićem i urednikom Informera Draganom Vučićevićem i direktorom tog lista Damirom Dragićem pokušao da nagovori bivšeg direktora Kurira Aleksandra Kornica da lažno optuži vlasnika Kurira Aleksandra Rodića.

„Vučić je odgovarao na pitanja da li je ikada sreo Aleksandra Kornica, koji se s njim u tekstu navodno sastao u nekom podrumu, da li mu je ikada nudio novac, stranačku funkciju ili bilo šta drugo da bi lažno optužio nekoga. Na sva ta pitanja odgovorio je sa ’ne‘ i detektor laži pokazao je da premijer govori istinu“, rekao je Stefanović.

Rekao je i da će policija pokazati da je Srbija pravna država, da njom neće vladati kriminalci i da će sprečiti destabilizaciju zemlje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala