Erdogan želi da se sretne s Putinom što pre

© AP Photo / Vadim GhirdaPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je u telefonskom razgovoru s predsednikom Kazahstana Nursultanom Nazarbajevom rekao da je spreman da se sretne s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u bilo koje vreme.
Redžep Tajio Erdogan - Sputnik Srbija
Rusija: Erdogan kriv za sankcije

„Erdogan je potvrdio da je spreman da se što pre susretne s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom“, saopštila je pres-služba predsednika Kazahstana.

U saopštenju je navedeno da su tokom razgovora, održanog na inicijativu turske strane, šefovi država razmotrili perspektive bilateralnih odnosa, kao i niz aktuelnih regionalnih i međunarodnih pitanja.

Razmenjena su mišljenja o situaciji u Siriji i incidentu s ruskim avionom Su-24M. Predsednik Kazahstana je izrazio žaljenje zbog onoga što se dogodilo, ali i zabrinutost zbog pogoršanja rusko-turskih odnosa. 

Moguć susret Putina i Erdogana u Parizu

„Šef države je naglasio da su ove veze građene godinama i da zemlje sada treba da pokažu odgovornost da bi se one sačuvale. U vezi s tim, radi potpunog razjašnjavanja incidenta i traganja za izlazom iz aktuelne situacije, predloženo je stvaranje bilateralne komisije“, navedeno je u saopštenju.

„Nazarbajev je rekao da se nada da će strane iskoristiti sve moguće mere za stišavanje situacije“, dodaje se u saopštenju pres-služba kazahstanskog predsednika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala