Stefanović: Proveravamo sve informacije u vezi sa švercom oružja

© AFP 2023 / Safin HamedVojnik priprema pojas municije.
Vojnik priprema pojas municije. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za svako oružje za koje se pokaže da postoji sumnja da potiče sa ovog područja ili je na bilo koji način ili neko vreme bilo u Srbiji uradićemo opšežne istrage i pokazati ko je i na koji način oružje prošvercovao, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da Srbija sa svojim inostranim partnerima radi na suzbijanju krijumčarenja oružja i da se pokazala kao ozbiljan i odgovoran partner.

Stefanović je na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanja o krijumčarenju oružja, podsetio na nedavnu, kako je ocenio, jednu od najuspešnijih akcija na tlu Evrope kada je presečen lanac krijumčarenja koji se odvijao na relaciji Francuska — Srbija.

Ilustracija - snajperista - Sputnik Srbija
Oružje korišćeno u Parizu poreklom sa Balkana?

Kako je rekao, problem krijumčarenja oružja jeste veliki i Srbija čini sve da na njenoj teritoriji ne bude krijumčarenja kao i da se što više oružja uvede u legalne tokove.

On je dodao i da je obavljena još jedna legalizacija oružja pre nekoliko meseci, ali da ipak postoji i jedan deo ilegalnog oružja koji je i dalje u opticaju.

„Što se tiče konkretnih situacija, mi sarađujemo sa našim inostranim partnerima i proveravamo sve informacije koje dobijemo — istrage su u toku i svako oružje za koje se pokaže da postoji sumnja da potiče sa ovog područja ili je na bilo koji način ili neko vreme bilo u Srbiji uradićemo opsežne istrage i pokazati ko je i na koji način oružje prošvercovao i pokušaćemo da dođemo do svih odgovora“, rekao je Stefanović.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala