Putin i Oland odlučno za formiranje koalicije (video)

© Sputnik / Alexey Nikolsky / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin i francuski predsednik Fransoa Oland
Ruski predsednik Vladimir Putin i francuski predsednik Fransoa Oland - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gubici koje su pretrpele Rusija i Francuska zbog terorističkih napada primoravaju nas da objedinimo napore u borbi protiv terora, ocenio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa francuskim kolegom Fransoa Olandom.
Franuski predsednik Fransoa Oland - Sputnik Srbija
Oland stiže u Moskvu ne dobivši ništa u Vašingtonu

„Mi tugujemo zajedno sa vama zbog žrtava u Francuskoj, kojih je, koliko mi je poznato bilo 130, dok je ranjeno 350 ljudi. Vi znate da je i Rusija pretrpela značajne gubitke zbog najgnusnijeg terorističkog napada na civilni avion. Sve nas to tera da objedinimo napore u borbi sa tim zlom“, rekao je Putin.

Francuski predsednik Fransoa Oland, sa druge strane, ponovio je da je neophodno formirati široku i moćnu koaliciju za borbu protiv terorizma.

„Upravo zato sam doputovao u Rusiju, kako bi se dogovorili kako da koordinišemo dalje korake za efikasnu borbu protiv zajedničkog neprijatelja“, rekao je on.

Putin je potvrdio da se ruski i francuski stavovi po formiranju koalicije poklapaju.

„Jasno nam je da veliku pažnju posvećujete formiranju široke antiterorističke koalicije. Vi znate i naš stav — mi smo spremni da sarađujemo. Štaviše, smatramo da je koalicija apsolutno neophodna“, rekao je Putin.

Francuski predsednik Fransoa Oland doputovao je u Moskvu, gde se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala