Sirijska vojska oslobodila strateški grad Mahin (video)

© Sputnik / Mikhail VoskresenskySirijski vojnici na borbenim položajima u području grada Palmire
Sirijski vojnici na borbenim položajima u području grada Palmire - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijska vojska je dve nedelje izvodila vojnu operaciju za oslobađanje grada Mahina u provinciji Homs. Jedinice su ušle u selo Hadas, koje se nalazi 30 km od auto-puta koji povezuje Homs i Damask. Zatim je vojska zauzela gradove Huvarin i Mahin.
Ruski pilot ulazi u borbeni avion Su-24 pre uzletanja sa avio-baze Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija
Rusija šalje još 12 aviona u Siriju?

Nakon što je sirijska vojska uspostavila punu kontrolu na visoravnima na području Mahina i zauzela skladišta municije, teroristi su krenuli u bekstvo.

Vladine snage su imali uspeha na jugoistoku provincije Homs zahvaljujući ruskoj avijaciji, koja pomaže ofanzivu.

Tokom istraživanja terena od strane lokalnih jedinica sirijske vojske pronađena je mobilna bolnica koju su teroristi koristili za pružanje prve pomoći svojim ranjenicima. Zaplenjena je velika količina lekova i medicinske opreme. Inženjerske jedinice su razminirale područje na ulasku u grad, kao i glavne trgove i zgrade organa lokalne samouprave.

Strateški značaj Mahina je u tome što se nalazi između istočnog i jugoistočnog dela provincije Homs, kao i severozapadnog dela provincije Damask. Zauzimanjem ovog mesta, sirijska vojska može da zaštiti međunarodni auto-put Homs — Damask od pretnje Islamske države.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala