Nikolić na proleće u poseti Hrvatskoj

© Tanjug / Sava RadovanovićTomislav Nikolić
Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u Zagrebu da će u bilateralnu posetu Hrvatskoj verovatno doći na proleće.

Tomislav Nikolić je rekao novinarima po završetku samita Brdo-Brioni da bi u februaru ili martu mogao da dođe u posetu Hrvatskoj ako ne bude vanrednih izbora što, kako smatra, nije dobro za Hrvatsku.

Pravi mali šou — Nikolićeva tri poljupca za Kitarovićevu

Na pitanje novinara da li ga je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala u posetu Zagrebu, Nikolić je rekao da se sinoć na kratko sastao sa njom i da mu je rekla da će za Božić ići na Kosovo da poseti hrvatske vojnike.

„Rekla je i da bi me odmah pozvala ali da čeka da se konstituiše hrvatska vlada“, dodao je Nikolić.

Predsednik je ocenio da je današnji samit protekao u prijateljskom i dobrom tonu, ali da, kako je dodao, uvek ima varnica između njega i kosovske predsednice Atifete Jahjage, jer o Kosovu uobičajeno govori kao o državi.

Predsednik je naveo da je potpredsedniku SAD Džozefu Bajdenu preneo da utiče na EU kako bi se pokrenulo otvaranje pregovaračkih poglavlja sa Srbijom.

Tomislav Nikolić i Džozef Bajden - Sputnik Srbija
Nikolić: Bajden razume stav Srbije o NATO-u

Prema njegovim rečima, Bajden je pohvalio Srbiju i zbog pozitivnog odnosa prema migrantskoj krizi i doprinosa miru i stabilnosti u regionu.

Upitan da li se Grabar Kitarovićeva naljutila zbog toga što ju je, dolazeći na samit, poljubio tri puta, Nikolić je rekao da je to njegov običaj.

„Sada je i ona upoznala srpski običaj kao što je prethodno imao priliku i bivši predsednik Ivo Josipović… Volim da one koji ne poznaju naše običaje poljubim tri puta i ne vidim u tome ništa loše“, dodao je Nikolić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala