Nikolić: Bajden razume stav Srbije o NATO-u

© AP Photo / Alessandra TarantinoTomislav Nikolić i Džozef Bajden
Tomislav Nikolić i Džozef Bajden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da je u razgovoru sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajednom u Zagrebu bilo reči o saradnji u Jugoistočnoj Evropi, stavu Srbije prema NATO-u i migrantskoj krizi, kao i da je Bajden pružio punu podršku Srbiji na evropskom putu.

Bajden je zadovoljan napretkom koji smo postigli u saradnji u Jugoistočnoj Evropi i potpuno podržava želju Srbije da ispuni sve uslove kako bi postala članica EU, rekao je Nikolić.

Potpredsednik SAD Džo Bajden - Sputnik Srbija
Bajden: Dijalog Beograda i Prištine istorijski korak

"On je rekao da je obavešten i saglasan s tim da je naš stav da Srbija nema nameru da traži prijem u NATO i da on to potpuno razume, ali da će podržati ostale zemlje članice bivše Jugoslavije da postanu članice NATO", dodao je Nikolić.

Američki predsednik, rekao je Nikolić, ima puno pohvala za odnos Srbije prema migrantskoj krizi i migrantima kao ljudima posebno.

"On se se nada da će to proteći tako da Srbija nema dodatnih napora, pri čemu je mislio na eventualno zatvaranje granica nekih država u Evropi koje bi ugrozilo Srbiju, koja ne bi zatvorila granice ili koja bi dobijala dalje migrante nekim drugim kanalima, recimo iz Turske, preko Bugarske", rekao je predsednik Srbije.

Sjedinjene Američke Države podržavaju doprinos Srbije u prevazilaženju bezbednosnih izazova, pozitivan odnos prema migrantskoj krizi, kao i doprinos miru i stabilnosti u regionu, rekao je Bajden tokom susreta sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Zagrebu, saopštila je prethodno Služba predsednika za saradnju s medijma.

U Zagrebu je danas održan samit Brdo-Brioni na kome su učestvovali predsednici država bivše SFRJ i Albanije, a kome su prisustvovali i američki potpredsednik Džozef Bajden i predsednik Saveta Evrope Donald Tusk.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala