MUP ne odobrava defile traktora

© AFP 2023 / SAKIS MITROLIDISTraktori, poljoprivreda
Traktori, poljoprivreda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poručilo je poljoprivrednicima, koji su najavili protestnu vožnju u Beogradu za 26. novembar, da nije moguće da toliko traktora dođe u glavni grad i pozvao ih da nezadovoljstvo izraze na način koji neće ugroziti ostale građane.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a toliki broj traktora paralisao bi saobraćaj u Beogradu i ugrozilo prava građana na slobodno kretanje.
„MUP Srbije zato poziva organizatore protesta da se kroz dijalog dogovore načini izražavanja nezadovoljstva, koji neće ugroziti druge građane“, navodi se u saopštenju.

Posebna pažnja će biti posvećena agroindustrijskom kompleksu koji će dobiti 54 milijarde kako bi se domaćim proizvodima zamenio uvoz hrane. - Sputnik Srbija
Kad ne mogu mađarske, stranci će orati srpske oranice

Liga socijaldemokrata Vojvodine najavila je da će u četvrtak 26. novembra organizovati u Beogradu protestnu vožnju vojvođanskih poljoprivrednika, koji će u koloni na traktorima iskazati nezadovoljstvo predloženim izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i zatražiti njegovo povlačenje iz skupštinske procedure.
Defile traktora je, kako je navedeno, akcija apela i upozorenja, bez blokade puteva i zaustavljanja saobraćaja, u skladu sa propisima o pravu na javno okupljanje i slobodu govora.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala