Nemačka: Sankcije Rusiji će biti produžene

© AFP 2023 / POOL / RAINER JENSEN Zastave Nemačke i EU vijore se vetru ispred zgrade novog Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Nemačke u Berlinu
Zastave Nemačke i EU  vijore se vetru ispred  zgrade novog Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Nemačke u Berlinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Berlin je ranije saopštio da će sankcije Rusiji biti ukinute ispunjavanjem Minskog sporazuma. Spoljnopolitički resor Nemačke je rekao da se radi samo o ograničenjima vezanim za situaciju u Donbasu.

Ruske rublje - Sputnik Srbija
Ruski privrednici protiv ukidanja sankcija
Sankcije koje su uvedene Rusiji zbog Krima biće produžene. Diskusija se vodi samo o ograničenjima vezanim za situaciju u Donbasu, saopštilo na brifingu zvanični predstavnik MIP-a Nemačke Martin Šefer.

„Radi se o sankcijama koje je EU uvela zbog aneksije Krima. Ove sankcije  biće nastavljene i produžene. Ako se takva diskusija o sankcijama održi, koje su bile uvedene zbog ponašanja Rusije (na istoku Ukrajine)“, rekao je Šefer.

Teško je uklopiti nastavak sankcija protiv Rusije sa vođenjem poverljivih razgovora o različitim temama, rekao Martin Šefer.

„Slažem se da je prilično teško predstaviti situaciju u kojoj se, sa jedne strane, nastavljaju sankcije, dok se sa druge nalaziti u procesu poverljivih pregovora na određene teme“, rekao je Šefer.

Isključenje struje na Krimu je zločin i treba da bude predmet istrage u Ukrajini, dodao je predstavnik nemačkog spoljnopolitičkog resora.

„Napadi na javnu infrastrukturu u Ukrajini, kao i na obezbeđenje Krima strujom je zločin. Očekujemo da će to tako shvatiti ukrajinski zvaničnici i da će slučaj biti istražen“, rekao je Šefer.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala