Pariz: Sukobi demonstranata i policije (video)

© jutjub/skrinšotSukob demonstranata i policije, Pariz
Sukob demonstranata i policije, Pariz - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuska policija sukobila se sa više stotina demonstranata u Parizu, koji su se okupili u znak podrške izbeglicama, uprkos zabrani okupljanja tokom vanrednog stanja koje je Francuska uvela nakon terorističkih napada u njenoj prestonici.

Protest je okončan kada su pripadnici specijalne policije upotrebili biber-sprej i palice protiv demonstranata koji su krenuli od Bastilje do Trga republike.

Lokalna policija je obavestila organizatore da će se, ukoliko ne otkažu skup, suočiti sa kaznom od šest meseci zatvora, ali su se demonstranti, oglušili o zabranu okupljanja.

Novinar Nikola Bo - Sputnik Srbija
Francuska potcenila neprijatelja kome je objavila rat

Skup je počeo kod Bastilje a sukobi sa policijom su izbili kada su demonstranti krenuli ka Trgu republike, koji je ubrzo policija blokirala.

Zabrana okupljanja izrečena  je nakon što je 130 ljudi poginulo, a više od 400 povređeno 13. novembra u terorističkim napadima. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država. Ključni osumnjičeni za terorizam, Saleh Abdeslam, još uvek je u bekstvu — a neki mediji spekulišu da pokušava da napusti Belgiju, gde je navodno pobegao iz Francuske.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala