I Azijski džin u borbi protiv ID

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaŠangajska organizacija za saradnju
Šangajska organizacija za saradnju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nedavna smrt kineskih državljana od ruke terorista tera Kinu da promeni svoju politiku. Da li će se Islamska država suočiti sa novim i opasnim neprijateljem?

Su-35 - Sputnik Srbija
Zašto Kina kupuje ruske Su-35?
Dana 19. novembra kinesko Ministarstvo inostranih poslova potvrdilo je da je kineski zatvorenik Fan Đinghui, kidnapovan od strane Islamske države, ubijen. Pored toga, tri kineska građana stradala su u novembru tokom napada na hotel u Maliju od strane grupe povezane sa Al Kaidom. Zatim, Peking je rekao da će pravda za žrtve biti zadovoljena.

Nakon ovih događaja je moguće da se Islamska država sada suočava sa novim rivalom: Kina bi mogla da se pridruži Rusiji, SAD i Francuskoj u borbi protiv terorističke grupe.

Iako vlasti nisu objasnile preduzete mere i svoju strategiju, libanski nedeljnik „Arabi el Masdar“ navodi da će Kinezi početi da deluju „narednih dana“.

Ako se potvrdi ova tvrdnja, kineska vojska će preseliti svoju vojnu opremu u ratnu zonu. I dok Kina ne može da interveniše direktno u sukobu, ta zemlja će igrati aktivnu ulogu, prenosi izvor.

Takođe, na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje održanom u Manili, kineski predsednik Si Đinping je rekao da je terorizam zajednički neprijatelj čovečanstva i da će se kineska vlada „boriti neumorno“ da eliminiše nasilne aktivnosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala