Kamere nisu snimile sumnjive radnje sa prtljagom „A321“

© AP Photo / Bluesmart via APPrtljag na aerodromu
Prtljag na aerodromu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Analizom snimaka kamera sa aerodroma Šarm el Šeik, odakle je 31. oktobra poleteo ruski avion „A321“ koji je ubrzo zatim pao na Sinajskom poluostrvu, nije otkrivena nijedna sumnjiva primopredaja prtljaga, saopštili su egipatski mediji.

Egipatske službe bezbednosti su prikupile sav video–materijal sa aerodroma i analizirale celokupan proces registracije putnika, međutim nije ustanovljen nijedan sumnjiv slučaj.

Ostaci ruskog aviona A321 - Sputnik Srbija
Bomba u avionu „A321“ bila postavljena ispod sedišta

Nešto ranije je Rojters objavio da je jedan muškarac, koji je radio na utovaru i istovaru prtljaga, dobio jedan kofer od nepoznate osobe i ukrcao ga u avion „A321“.

Kako je agencija saopštila, primopredaja prtljaga se dogodila na pisti i samim tim zaobiđena je procedura skeniranja kofera.

Istovremeno, ruski stručnjaci saopštili su da je bomba, koja je eksplodirala u avionu „A321“, slična bombama koje su korišćene u terorističkim napadima na Moskvu 1999. godine.

Prema njihovom mišljenju, radi se o identičnim tajmerima koje su koristili teroristi „Hataba“, a jedina razlika je u količini dinamita.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala