Bomba u avionu „A321“ bila postavljena ispod sedišta

© AFP 2023 / Khaled DesoukiOstaci ruskog aviona A321
Ostaci ruskog aviona A321 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Eksplozivna naprava koja je izazvala avionsku nesreću ruske letelice mogla se nalaziti pod putničkim sedištem do prozora, saopštio je list „Komersant“, pozivajući se na svoje izvore.
Ruski avion na aerodromu u Šarm el Šejku - Sputnik Srbija
Da li je u koferu koji je zaobišao skener bila bomba za A321?

Prema podacima ruskog lista, tokom istrage delova aviona eksperti Federalne službe bezbednosti (FSB) otkrili su deo trupa sa rupom prečnika oko jednog metra, čije ivice su bile savijene spolja. Prema mišljenju eksperata, ona je mogla nastati upotrebom eksplozivnih supstanci.

„Epicentar eksplozije, navodno, nalazio se u repu. Prema preliminarnim verzijama, bomba je mogla biti postavljena pod putničko sedište kod prozora. Njenim aktiviranjem došlo je do uništavanja okvira i rashermetizacije salona, što je imalo efekat eksplozije“, piše list.

Na ovaj način avion, od kojeg se prvo odvojio rep, „raspao se u vazduhu, dok je ljude koji su se nalazili u avionu usmrti praktično odmah nagli pad pritiska“.

List je naveo i da bi Istražni komitet Rusije mogao pokrenuti novi krivični postupak po predmetu „teroristički napad“, čiji će prvi osumnjičeni biti militanti sinajskog ogranka Islamske države.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala