Uhapšen „mozak“ napada u Parizu?

© REUTERS / Benoit TessierFrancuska policija posle terorističkog napada u Parizu
Francuska policija posle terorističkog napada u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan osumnjičeni je uhapšen u specijalnoj operaciji belgijske policije u Briselu gde je nešto ranije zadržano više ljudi za koje se smatra da su učestvovali u organizaciji terorističkih napada u Parizu, objavio je list „Soar“. Međutim, francusko Tužilaštvo je demantovalo ove informacije.

Prethodno su belgijski mediji objavili da je u raciji policije uhapšen 26-godišnji Salah Abdeslam, za kojim se traga od subote, kada je ustanovljeno da je imao udela u napadima u prestonici Francuske u kojima je stradalo 129 osoba.

Uporedo, u neposrednoj blizini policija je bacala petarde kako bi rasterala ljude u tom delu grada, gde se sprovodi specijalna operacija.

Francuski policajac pomaže jednoj od žrtava koja je umazana krvlju u blizini pozorišta Bataklan, Pariz - Sputnik Srbija
Trojica Belgijanaca i Francuz osumnjičeni za napade u Parizu

Nešto ranije su pojedini mediji objavili informaciju da je u briselskom rejonu Molenbek došlo do pucnjave, ali ubrzo zatim vlasti su to demantovale objasnivši da policija koristeći petarde želi da rastera građane iz delova grada u kojima se obavljaju specijalne operacije.

Siromašni okrug Molenbek je u centru istrage posle terorističkih napada u Parizu tokom vikenda, pošto je objavljeno da su dva napadača živela u toj briselskoj oblasti.

Belgijski ministar inostranih poslova je rekao da belgijske vlasti treba da „organizuju sve više“ racija u Molenbeku, koji je poznat po verskom ekstremizmu i borcima koji idu u Siriju. 

Jedan od dvojice Francuza za koje se veruje da su izvršili terorističke napade u petak uveče u Parizu, živeo je tamo.

Abdelhamid Abud stoji iza napada u Parizu?

Belgijski državljanin koji se trenutno nalazi u Siriji osumnjičen je da stoji iza napada izvedenih u petak u Parizu, izjavio je izvor blizak istrazi koja se vodi u Francuskoj, prenosi Rojters.

Taj izvor je naveo da se radi o Abdelhamidu Abudu, a kako navodi radio RTL, on ima 27 godina i živeo je u briselskom predgrađu Molenbek.

Poreklom je iz Maroka.

Kvart Molenbek se našao u centru istrage posle terorističkih napada u Parizu, pošto je objavljeno da su dva napadača živela u toj oblasti Brisela.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala