Trojica Belgijanaca i Francuz osumnjičeni za napade u Parizu

© REUTERS / Philippe WojazerFrancuski policajac pomaže jednoj od žrtava koja je umazana krvlju u blizini pozorišta Bataklan, Pariz
Francuski policajac pomaže jednoj od žrtava koja je umazana krvlju u blizini pozorišta Bataklan, Pariz - Sputnik Srbija
Pratite nas
Belgijska policija uhapsila je danas u Briselu četiri osobe zbog sumnje da su povezane sa sinoćnjim terorističkim napadima u Parizu. Dvoje Belgijanaca su među žrtvama terorista, saopštile su belgijske vlasti.

Portparol tužilaštva Kun Hens rekao je novinarima da je u briselskom predgrađu Molenbek, u kojem pretežno žive građani marokanskog porekla, sprovedena antiteroristička akcija u kojoj je uhapšeno nekoliko ljudi.

Teroristički napadi u Parizu - Sputnik Srbija
UŽIVO: Francuska objavila rat teroristima (video)

Akcija je pokrenuta nakon što je otkriveno da je jedan od automobila iz kojeg su teroristi pucali na posetioce pariskog restorana imao belgijske registarske tablice, a koje su povezane sa adresom u Molenbeku, kazao je on.

Iako detalji o uhapšenima još nisu zvanično objavljeni, belgijski mediji javljaju da je uhapšeno četvoro ljudi, od kojih su troje Belgijanci, a jedan Francuz.

Navodno se radi o grupi terorista koji su učestvovali u napadu u Parizu i koji su uspeli da pobegnu u Belgiju nakon sinoćnjeg napada.

Istovremeno, objavljeno je da je među žrtvama terorista najmanje dvoje belgijskih državljana, koji su ubijeni na rok koncertu u pariskoj dvorani Bataklan.

Reč je o devojci i mladiću iz Liježa, Elif Dogan i Milku Joziću.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala