Kako je terorista sprečen da unese bombu

© AP Photo / Michel EulerIspugannыe lюdi na stadione Stade de France, okolo kotorogo proizošli vzrыvы
Ispugannыe lюdi na stadione Stade de France, okolo kotorogo proizošli vzrыvы - Sputnik Srbija
Pratite nas
Terorista–samoubica imao je kartu za utakmicu i pokušavao je da unese eksploziv na stadion Stad de Frans, gde je prijateljski fudbalski meč Nemačka–Francuska pratio francuski predsednik Fransoa Oland. Policija pretpostavlja da je terorista aktivirao eksplozivnu napravu pokušavajući da se sakrije od obezbeđenja, piše „Volstrit džurnal“.

Jedan od terorista koji je bio uključen u seriju eksplozija kod stadiona u Parizu imao je kartu za utakmicu i pokušavao je da unese eksploziv na stadion Stad de Frans, ali ga je primetilo obezbeđenje, piše list pozivajući se na francusku policiju i jednog člana obezbeđenja na stadionu.

Prema podacima lista, obezbeđenje je oko 15 minuta pre početka utakmice otkrilo da terorista ima prsluk sa eksplozivom, prilikom pokušaja da uđe na stadion. On je pokušao da se sakrije od radnika obezbeđenja i aktivirao je eksploziv. Policija sumnja da je on hteo da izazove eksploziju na samom stadionu kako bi bilo što više žrtava. 

Francuski premijer Manuel Vals - Sputnik Srbija
Vals: Francuska spremna da odgovori na nove napade

Tri minuta kasnije drugi terorista–samoubica je aktivirao eksploziv. Treća eksplozija dogodila se u blizini restorana brze hrane „Mekdonalds“, pored stadiona. Ljudi koji su bili na stadionu prvo su mislili da je reč o petardama koje fudbalski fanatici često donose na utakmice. 

„Kada sam video da evakuišu Olanda, shvatio sam da to nisu petarde“, rekao je jedan od radnika obezbeđenja na stadionu i dodao da je predsednik napustio objekat odmah posle prve eksplozije. Posle toga igra je trajala 90 minuta.

Prvi čovek francuske fudbalske federacije Noel le Gre izjavio je da gledaoci i igrači nisu bili obavešteni o eksplozijama da ne bi izazvali paniku. Svedoci tvrde da su vesti o eksplozijama počele da se šire po stadionu tokom drugog poluvremena. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala