Vals: Francuska spremna da odgovori na nove napade

© AP Photo / Jacques BrinonFrancuski premijer Manuel Vals
Francuski premijer Manuel Vals - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuske vlasti su u ratnom stanju sa teroristima i treba da budu spremne da odgovore na nove pokušaje terorističkih napada, izjavio je francuski premijer Manuel Vals.

„Želim da kažem Francuzima da smo u stanju rata, delovaćemo, napadaćemo svog protivnika, uništavaćemo ga“, rekao je Vals televizijskom kanalu TF1. 

Prema njegovim rečima, od trenutka kada je napadnuta redakcija Šarli ebdoa vlasti su stalno govorile da „nultog rizika nema“ i da Francuska i dalje treba da bude spremna za nove pokušaje terorističkih napada.

Francuska će nastaviti da bombarduje Siriju kako bi porazila Islamsku državu, izjavio je Vals. 

Teroristički napadi u Parizu - Sputnik Srbija
UŽIVO: Francuska objavila rat teroristima (video)

„Narednih dana ćemo nastaviti da bombardujemo Siriju kako bismo uništili Islamsku državu“, rekao je Vals. 

On je dodao da francuske vlasti ne nameravaju da odlažu regionalne izbore u toj zemlji, zakazane za 6. i 13. decembar zbog terorističkih napada.

„Regionalni izbori će biti održani, to će u suštini biti odličan odgovor koji možemo da damo onima koji napadaju naše vrednosti i demokratiju“, rekao je francuski premijer. 

On je potvrdio da neće biti odložena Klimatska konferencija Ujedinjenih nacija, koja treba da bude održana od 30. novembra do 11. decembra u Parizu, a na kojoj će učestvovati mnogi šefovi država. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala