SNP traži zatvaranje granice sa Makedonijom

© AP Photo / Darko VojinovicIzbeglički centar u Preševu
Izbeglički centar u Preševu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpska narodna partija upozorila je večeras da se među migrantima koji putuju „balkanskom rutom“ nalazi veliki broj terorista, pripadnika Islamske države, i apelovala je na Vladu Srbije da zatvori granicu sa Makedonijom za nelegalni i nekontrolisani ulazak migranata, među kojima se nalaze potencijalni teroristi.

„Informacija koju je saopštio grčki ministar unutrašnjih poslova Nikos Toskas, da je jedan od učesnika terorističkog napada u Parizu, kod kojeg je pronađen sirijski pasoš, ušao u Grčku u oktobru ove godine, poruka je za sve one u našoj zemlji koji su olako odbacivali upozorenja bezbednosnih službi iz celog sveta, uveravajući građane Republike Srbije da se među migrantima ne nalazi nijedan terorista“, navodi se u saopštenju SNP–a.

Teroristički napadi u Parizu - Sputnik Srbija
UŽIVO: Francuska objavila rat teroristima (video)

Nažalost, trebalo je da se dogodi teroristički napad u kojem je poginulo 129 ljudi, da bismo ta upozorenja počeli da shvatamo ozbiljno, smatra lider SNP–a Nenad Popović.

„Danas su sve zemlje Evropske unije najavile jačanje kontrole svojih granica i pooštravanje politike prema migrantima zbog straha od terorizma“, naveo je Popović i dodao da Srbija treba da radi isto što i zemlje Evropske unije.

Prema njegovim rečima, Srbija ne sme da postane karantin za migrante pred vratima Evropske unije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala