Rusija šalje prazne avione po svoje građane u Egipat

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPrazan avion
Prazan avion - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski građani koji u Egiptu čekaju da se vrate svojim kućama neće moći sa sobom da ponesu prtljag iz bezbednosnih razloga.

Ruske vlasti su nakon obustave letova za Egipat tamo uputile prazne avione kako bi vratile svoje građane sa letovališta. S obzirom na to da ruskih građana u Egiptu trenutno ima nekoliko desetina hiljada, pretpostavlja se da će biti potrebno oko mesec dana kako bi se svi vratili u Rusiju, kao i da će za to biti potrebno oko 300 aviona.

Izlazak sunca na Crvenom moru - Sputnik Srbija
Obustava letova za Egipat uništava turističke agencije

Prazni avioni su već poslati kako bi se oni koji trenutno čekaju na aerodromu vratili svojim kućama. Takođe, iz Asocijacije turističkih agencija je saopšteno da će putnici moći sa sobom da ponesu samo ručni prtljag, dok će ostali koferi stići naknadno nakon što se sprovede detaljna kontrola.

Ruski avio-prevoznik „Aeroflot“ takođe je saopštio da trenutno radi na planu prevoza građana iz Egipta u Rusiju, prema kojem namerava da šalje prazne avione u Egipat. 

Ruski predsednik je nešto ranije uveo zabranu letova ka Egiptu. On nije precizirao dokle će zabrana ostati na snazi, iako je u razgovoru sa svojim egipatskim kolegom Abdelom Fatahom el Sisijem izrazio nadu da je u pitanju samo kratak period i to dok se ne ustanovi uzrok pada ruskog putničkog aviona na Sinajskom poluostrvu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala