Obustava letova za Egipat uništava turističke agencije

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaIzlazak sunca na Crvenom moru
Izlazak sunca na Crvenom moru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mnoge turističke agencije su se našle u finansijskim problemima zbog obustave letova za Egipat, s obzirom na to da su po zakonu dužne da klijentima koji su uplatili odmore vrate pare.

Prema ruskom zakonodavstvu, sve turističke agencije biće primorane da vrate novac klijentima za nerealizovana putovanja u Egipat, izjavio je zamenik predsednika ruske Asocijacije za turizam Vladimir Kantrovič.

On nije mogao da precizira kako će se trenutna situacija odraziti na turističke agencije, iako mnoge firme zbog toga mogu da bankrotiraju.

Međunarodni aerodrom Šarm el Šeik - Sputnik Srbija
Rusija obustavlja sve letove za Egipat

„Trenutno ne postoji jasna slika kako će se situacija o zabrani letenja u Egipat odraziti na turistički biznis u Rusiji. Ukoliko ceo teret padne isključivo na ruske turističke agencije, a egipatska strana odbije da vrati uplaćen novac, našim agencijama neće biti lako da izbore sa troškovima“, rekao je Kantrovič.

Sa druge strane, vicepremijer Rusije Arkadij Dvorkovič rekao je da je pitanje troškova turističkih agencija zbog novonastale situacije jedno od najvažnijih i da se radi na pronalaženju rešenja.

On je precizirao da je oformljen operativni štab koji će se baviti ovim pitanjem kako bi se pomoglo oštećenim turističkim agencijama.

Ruske vlasti su obustavile sve letove ka Egiptu sve dok se ne otkrije uzrok pada ruskog putničkog aviona A321 na Sinajskom poluostrvu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala