Kameron: Ne tvrdimo da je u A321 bila bomba, ali...

© AP Photo / Kirsty Wigglesworth Britanski premijer Dejvid Kameron u Londonu
Britanski premijer Dejvid Kameron u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Velika Britanija ne može da tvrdi da je u ruskom avionu A321 bila bomba, ali „pošto je takva verovatnoća veća nego verovatnoća da je nije bilo“, vlada je bila dužna da primeni mere za povećanje bezbednosti Britanaca, izjavio je britanski premijer Dejvid Kameron na zajedničkoj pres-konferenciji s egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom el Sisijem.
Vladimir Putin i Dejvid Kameron - Sputnik Srbija
Putin i Kameron razgovarali o merama bezbednosti povodom udesa A321

„Naši eksperti ne mogu da tvrde da je u avionu bila bomba. Ali ako eksperti govore da je takva verovatnoća veća od verovatnoće da je nije bilo, dužni smo da preduzmemo mere za povećanje bezbednosti naših građana“, rekao je Kameron.

On je naglasio da je veoma zadovoljan razgovorom s egipatskim predsednikom i naveo da su Egipćani i činili i čine sve što je neophodno da se omogući maksimalna bezbednost na aerodromu i na letovima. 

Forin ofis preporučuje Britancima da se uzdržavaju od bilo kakvih putovanja u Šarm el Šeik, ukoliko to nije neophodno. Britanski stručnjaci zajedno s egipatskim kolegama rade na tome da se pojačaju mere bezbednosti na aerodromu i u samim avionima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala