Krug se sužava: Dve verzije udesa A321

© REUTERS / Mohamed Abd El GhanyDelovi ruskog aviona koji se srušio na Sinaju
Delovi ruskog aviona koji se srušio na Sinaju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istraga razmatra dve verzije udesa ruskog aviona A321, uključujući mogućnost da je u letelicu unet opasan predmet koji je izazvao njeno rušenje, saopštila je agencija Rojters pozivajući se na izvor u ruskoj avijaciji.

„Analiziraju se dve verzije: nešto je bilo uneto u avion ili je došlo do tehničkog kvara. Avion nije mogao prosto da se raspadne u vazduhu, nešto je moralo da se dogodi. Udar rakete je malo verovatan jer nema nikakvih naznaka za tako nešto“, rekao je sagovornik agencije.

Jedna od crnih kutija aviona A321 je oštećena. Kako su objasnili u Ministarstvu za civilnu avijaciju Egipta, u toj crnoj kutiji su snimci razgovora pilota. 

Ruski putnički avion - Sputnik Srbija
Uzrok pada A321 eksplozija motora

„Crna kutija je delimično oštećena i predstoji mnogo rada kako bi se iz nje izvukli podaci. Zasad drugih komentara u vezi s tom crnom kutijom nema“, saopštilo je egipatsko ministarstvo. 

U Međudržavnom avijacionom komitetu potvrdili su informaciju da je jedna od crnih kutija iz aviona A321 ozbiljno oštećena. 

„Reč je o ozbiljnim mehaničkim povredama. U ovom momentu u Egiptu međunarodni tim eksperata priprema kopiranje snimljenih informacija uz sve moguće mere predostrožnosti“, saopštio je Komitet. 

Podaci iz druge crne kutije su uspešno kopirani i predati na analizu komisiji za istragu uzroka katastrofe.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala