Uzrok pada A321 eksplozija motora

© AP Photo / Maxim GrigorievRuski putnički avion
Ruski putnički avion - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dešifrovanjem podataka iz crnih kutija utvrđeno je da je uzrok pada ruskog aviona bila eksplozija u motoru, preneo je egipatski list „Masri el Jaum“, pozivajući se na pravosudni izvor u istražnoj komisiji.

Prema rečima sagovornika lista, zaključci su izvedeni posle „dešifrovanja podataka iz crnih kutija“. Uzrok eksplozije biće „utvrđen tokom dalje laboratorijske analize, kao i prikupljanjem dodatnih podataka s mesta nesreće“.

Mesto pada Erbasa A321 - Sputnik Srbija
Pronađeni važni predmeti na mestu pada aviona u Egiptu

Izvor je naveo da „crne kutije nisu zabeležile nikakvo obraćanje pilota dispečerima pre havarije“. On je takođe rekao da ništa ne ukazuje na verziju o terorističkom napadu.

„Na osnovu uzoraka iz tela poginulih i olupina aviona biće utvrđeno da li su korišćena eksplozivna sredstva ili je eksplozija bila rezultat tehničke neispravnosti aviona“, naglasio je sagovornik lista.

Prema njegovim rečima, na osnovu snimka iz crne kutije jasno je da se pad aviona desio veoma brzo.

„To znači da je eksplozija bila veoma snažna i da je dovela do istovremenog otkazivanja motora. To je izazvalo požar na jednoj strani i odvajanje dela aviona“, objasnio je izvor.

Vlada Velike Britanije smatra da je uzrok udesa ruskog aviona A321 mogla da bude ekplozivna naprava, saopšteno je iz kancelarije britanskog premijera.

„Dok je istraga u toku ne možemo s punom uverenošću da kažemo zbog čega je došlo do nesreće ruskog avina. Ali na osnovu novih podataka, strahujemo da je uzrok nesreće mogla da bude eksplozivna naprava“, navedeno je u saopštenju. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala