Skidanje imuniteta — slika Milovog diktatorskog režima

© Sputnik / Aleksandar MilačićCrna Gora
Crna Gora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Raduje nas činjenica da je Đukanović toliko izgubio vezu sa realnošću i da ide na političke procese u Crnoj Gori i pokazuje na jedan potpuno jasan način svoje pravo lice, kaže za Sputnjik poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović.

Tužilaštvo Crne Gore podnelo je parlamentu zahtev za skidanjem imuniteta trojici poslanika Demokratskog fronta Andriji Mandiću, Slavenu Radunoviću i Milanu Kneževiću. Radunović smatra da je na taj način Đukanovićev režim pokazao da je diktatorski.

Crnogorski građanin leži na zemlji posle sukoba sa policajcima u Podgorici 18. oktobra, 2015. - Sputnik Srbija
Zvanično: Crnogorska policija mučila i zlostavljala građane(video)

On je rekao za Sputnjik da je Crna Gora zemlja sa diktatorskim režimom i pita se kakav bi to bio diktatorski režim kad ne bi imao svoje političke procese i svoje političke zatvorenike.

„Podizanje optužnice je način da se opravda brutalna sila koja je primenjena protiv mirnih građana na protestima jer, zaboga, branjena je država i to je jedan od načina kako Đukanović misli da pojasni i međunarodnoj zajednici i domaćoj javnosti zašto je onakva neprimerena sila korišćena“, ocenio je Radunović.

On je rekao da nije iznenađen zahtevom tužilaštva i dodao da njega i poslanike Demokratskog fronta ne zanima imunitet, jer žele da dele sudbinu svih ostalih građana koji su bili na protestima.

Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija
Lideri Demokratskog fronta se brane sa slobode (video)

„Nas imunitet u svemu ovome ne zanima. Nas raduje činjenica da je Đukanović toliko izgubio vezu sa realnošću i da ide na političke procese u Crnoj Gori i pokazuje na jedan potpuno jasan način svoje pravo lice“, rekao je Radunović.

On je istakao da će Đukanović imati priliku da još jednom pokaže kakav je diktator i da je Crna Gora jedina zemlja u današnjoj Evropi u kojoj se vode par ekselans politički procesi.

Tužilaštvo Crne Gore traži skidanje imuniteta Radunoviću i Mandiću zbog sumnje da su pozivali na nasilnu promenu ustavnog uređenja, dok se u slučaju Kneževića traži ukidanje imuniteta zbog sumnji da je napao službeno lice tokom uklanjanja bine i šatora ispred zgrade Parlamenta u Podgorici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala