Počelo dešifrovanje crnih kutija „A321“

© MČS RF / Uđi u bazu fotografijaCrne kutije aviona A321
Crne kutije aviona A321 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ekspertiza se vrši u zgradi Ministarstva za civilnu avijaciju. Priprema izveštaja o katastrofi ruskog aviona može trajati četiri nedelje u zavisnosti od stanja crnih kutija.
Kremlj - Sputnik Srbija
Kremlj: Ne povezujte pad „A321“ sa operacijom u Siriji

Dešifrovanje crnih kutija ruskog aviona „A321“, koji je u subotu pao na Sinaju, počelo je u Egiptu, saopštila je agencija Frans pres, pozivajući se na egipatsko ministarstvo za civilnu avijaciju. Predstavnik ministarstva je naveo da se ekspertiza vrši u zgradi Ministarstva u Kairu.

Na sednici vladine komisije prvi zamenik ministra zdravlja Rusije Igor Kagramanjan rekao je da je obdukcija svih dopremljenih ostataka tela avionske nesreće „A321" — završena.    

„Sada je izvršena obdukcija svih poginulih dopremljenih u avionu Ministarstva za vanredne situacije ostataka. Vrši se identifikacija tela poginulih. Federalni državni centar za sudsko-medicinsku ekspertizu uzeo je uzorke biološkog materijala za vršenje genetske istrage", naveo je Kagramanjan.    

Juče je šef „Rosavijacije“ Aleksandar Neradko izjavio da će u istrazi učestvovati Francuska i Nemačka, kao i države-proizvođači i Irska u svojstvu zemlje gde je registrovan avion.

Ruski putnički avion koji je prevozio 224 osobe, na liniji od Šarm el Šeika do Sankt Peterburga, srušio se u Egiptu. Svi putnici i članovi posade su poginuli. Ovo je najveća nesreća u istoriji ruske avijacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala