Ružić se izvinio Vučiću i Dačiću

Pratite nasTelegramOdyssey
Potpredsednik SPS-a Branko Ružić izvinio se glasačima SNS-a i SPS-a, kao i dvojici lidera, Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću, kako je naveo, zbog pogrešnog utiska koji je javnost stekla kada je na svoj fejsbuk profil objavio fotografiju sa Igorom Mikićem, koji je prošle godine vređao premijera.

Branko Ružić je na svojoj fejsbuk stranici naveo da njegov motiv ni na koji način nije bio utemeljen u želji da ospori, oponira ili devalvira rad reformske Vlade, čiji je kako kaže, dragocen i vredan deo stranka u kojoj je on potpredsednik.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić ljut: Ružić se slikao sa Mikićem

Ukazao je da se oni koji se sećaju afere „dron“ na fudbalskoj utakmici Srbija—Albanija, verovatno sećaju i dezinformacija o njegovoj navodnoj umešanosti u instruisanje Mikića da verbalno napadne predsednika Vlade.

„Imajući to u vidu, taj privatni status je pre svega bio u funkciji demantija jedne takve insinuacije i nije bio uperen protiv bilo koga, niti je imao politički ili politikantski prefiks, već isključivo moju ličnu želju da ukažem da sam tog dana po prvi put u životu upoznao čoveka za koga se godinu dana tvrdilo da je pod mojom direktnom instrukcijom učestvovao u tom incidentu, koji sam i tada u više navrata osudio“, naveo je Ružić.

Potpredsednik SPS-a je dodao da je pripadnost klupskim bojama stvar ličnog izbora i senzibiliteta, te da „tuđi izbor poštuje, a da u svoj ne dâ“.

„Zbog Srbije i njene javnosti, kao čovek koji se na ozbiljan način bavi politikom, osećam potrebu da izrazim žaljenje i izvinjenje — zbog pogrešnog utiska koji se tim povodom stekao u javnosti — glasačima SNS-a i SPS-a, kao i dvojici lidera Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću, čiji je odnos stub vladajuće koalicije i garant moderne, zdrave, socijalno pravedne, ekonomski razvijene, nekorumpirane, dekriminalizovane, evropske Srbije“, naveo je potpredsednik SPS-a.

Dodao je da je svojim aktivnim učešćem u realizaciji proklamovanih ciljeva — i prethodne, kao i ove SNS-SPS Vlade, bilo kao ministar, bilo poslanik, ali i kao potpredsednik stranke — sasvim jasno demonstrirao privrženost ciljevima za koje se zalaže Vlada Srbije i njen premijer.

Ružić je istakao da u rukovodstvu SPS-a postoji monolitnost u pogledu strateške političke orijentacije i ukazao na svoj potpuni doprinos da ta monolitnost nikada i ni po koju cenu ne bude narušena.

„Svi koji poznaju moje političke manire, karakter i energiju, znaju da sam poslednji koji bi bilo šta razgrađujuće učinio tvrđavi koju sam zidao godinama“, dodao je Ružić.

Izrazio je nadu da će srpska javnost ovom njegovom „skromnom i dobronamernom izjavom staviti tačku na ovu temu“.

„Nadam se da ćemo se svi zajedno okrenuti izazovima koji stoje pred državom Srbijom u procesu modernizacije, kao i političkog, ekonomskog i međunarodnog jačanja naše zemlje, a sve za dobrobit građanki i građana“, dodao je Ružić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala