Popović: Zid prema Makedoniji sve realniji

© Wikipedia / https://commons.wikimedia.org/wiki/User:CrniBombarder!!!Manastir Gračanicu je sagradio kralj Milutin 1321. godine i posvetio je Uspenju Presvete Bogorodice. Manastir se nalazi u selu Gračanica, 10 km udaljenom od Prištine.
Manastir Gračanicu je sagradio kralj Milutin 1321. godine i posvetio je Uspenju Presvete Bogorodice. Manastir se nalazi u selu Gračanica, 10 km udaljenom od Prištine. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je da sa eskalacijom migrantske krize predlog te stranke o izgradnji zida na granici sa Makedonijom postaje sve realnije rešenje i da Srbija mora da se zaštiti na vreme.

"Srbija ne sme da postane rezervna država i karantin za migrante pred vratima EU", rekao je Popović za "Danas" i ocenio da će pre ili kasnije svi doći na poziciju Srpske narodne partije po pitanju migranata, jer je to državnička i odgovorna pozicija koja na prvo mesto stavlja bezbednost države i građana.

Komentarišući stav srpske vlade da neće biti izgranje zidova, Popović je rekao da je i Hrvatska do pre dve nedelje odlučno odbacivala mogućnost izgradnje zida, a sada su najavili da će zid ipak graditi.

"Slovenija je podigla ogradu i izvela vojsku na granicu sa Hrvatskom. Cela EU govori o neophodnosti jačanja granica i zaustavljanja nekontrolisanog priliva migranata. Mi treba da gledamo šta rade države članice EU i da radimo isto što i one", smatra Popović.

Manastir na Kosovu - Sputnik Srbija
Unesko, druga runda: Borba za uzdržane

On tvrdi da Rusija vodi "žestoku diplomatsku bitku" u nastojanju da spreči prijem Kosova u Unesko.

Povodom stava Rusije i drugih zemalja koje su u Parizu na Izvršnom savetu Uneska glasale protiv predloga Albanije i grupe država za prijem Kosova u ovu organizaciju, Popović je rekao da se pravim prijateljima mogu nazvati samo zemlje koje nam, kako je kazao, nude istinsku podršku u odbrani vitalnih srpskih nacionalnih i državnih interesa.

Popović kaže da je Rusija bila uz Srbiju u najtežim periodima u istoriji, kao što su Prvi i Drugi svetski rat, ratovi u bivšoj Jugoslaviji devedesetih godina prošlog veka i podseća da je stavila veto na nedavni britanski predlog rezolucije o Srebrenici.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala