Rekord: Na Krimu više od četiri miliona turista

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Uđi u bazu fotografijaOdmor na Krimu
Odmor na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Više od četiri miliona turista posetilo je od početka ove godine Krimsko poluostrvo, što je povećanje za 32 odsto u poređenju sa 2014. godinom.

Krimski ministar turizma i ugostiteljstva Sergej Strelbitski rekao je da je više od četiri miliona turista posetilo Krim od početka godine. Strelbitski je dodao da taj broj predstavlja povećanje od 32 odsto u poređenju sa istim periodom 2014. godine.

Kerčenski most - Sputnik Srbija
Most između Krima i Rusije biće gotov do 2018.

„Ukupno 4,27 miliona turista je posetilo Krim“, rekao je Strelbitski, dodajući da je većina turista odsedala u odmaralištima Jalta, Alušta, Jevpatorija, Teodosija i Sudak.

Strelbitski je naglasio da je Jalta postala najpopularnija turistička destinacija. Od ukupnog broja posetilaca Krima, čak 36 odsto je posetilo ovaj grad za poslednjih devet meseci. On je istakao da je uveren da će poluostrvo privući pet miliona turista do kraja godine.

On je takođe napomenuo da popunjenost kompleksa krimskih odmarališta trenutno iznosi 36 odsto, što je porast od 10 odsto u poređenju sa prošlogodišnjim podacima. Kao primer Strelbitski je naveo odmarališta u gradu Sakiju, gde je broj rezervacija skočio na rekordnih 82 odsto.

Krim je postao jedna od najpopularnijih destinacija za turiste nakon prisajedinjenja ruskog poluostrva Rusiji u martu 2014. Ove godine, turistička sezona na Krimu zvanično je otvorena 1. maja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala