Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Lekari bez granica: SAD krive za bombardovanje bolnice

© AP Photo / Médecins Sans Frontières via APBombardovana bolnica u Kunduzu
Bombardovana bolnica u Kunduzu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Humanitarna organizacije Lekari bez granica (MSF) povukla se danas iz bolnice iz severnog avganistanskog grada Kunduz, posle vazdušnih udara u kojima je bilo mnogo žrtava, saopšteno je iz te organizacije.

Direktor pres–službe Kejt Stegman rekla je da neki od zaposlenih iz napadnute i uništene bolnice u Kunduzu sada rade u drugim zdravstvenim ustanovama u tom gradu, gde se i dalje vode borbe, prenela je agencija AP.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama - Sputnik Srbija
Obama izrazio najdublje saučešće zbog bombardovanja u Kunduzu

Istraga o bombardovanju bolnice u subotu se nastavlja pošto je tada poginulo najmanje 19 ljudi, uključujući 12 članova osoblja MSF i 7 pacijenta, od kojih 4 dece, uz brojne druge povređene osobe.

MSF je nedvosmisleno okrivila SAD i njihove vazdušne udare za žrtve, iako avganistanski zvaničnici navode da je „helikopter uzvratio vatru talibanskim borcima koji su se skrivali u objektu“.

Iz te humanitarne organizacije demantovali su da su se talibanski borci iz njihovog objekta borili protiv avganistanskih i NATO snaga, dodaje Rojters.

Talibani su zauzeli Kunduz prošlog ponedeljka, ali su se, u međuvremenu, povukli iz većeg dela grada zbog kontranapada zvaničnog Kabula.

Sporadične bitke su nastavljene pošto avganistanske bezbednosne snage pokušavaju da „očiste“ preostale „džepove“ ekstremista.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala