Islamska država ubila Japanca u Bangladešu?

© AP Photo / A.M. AhadUbistvo Japanca u Bangladešu
Ubistvo Japanca u Bangladešu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Maskirani napadači na motociklu na severu Bangladeša ubili su japanskog državljanina, a odgovornost za taj napad je preuzela Islamska država, saopštile su lokalne vlasti.

Zbog toga japanske vlasti istražuju ubistvo Kunija Hošija kao mogući teroristički napad, prenela je agencija AP, podsećajući da je to drugi strani državljanin koji je ubijen u Bangladešu u samo nedelju dana.

Suhoj Su-34 u letu - Sputnik Srbija
Kraj se bliži: Islamska država puca po šavovima

Islamska država je objavila saopštenje u kojem preuzima odgovornost za taj napad, objavila je grupa SITE, koja prati objave džihadista na internetu.

Ta teroristička organizacija je takođe preuzela odgovornost za ubistvo italijanskog humanitarnog radnika Čezarea Tavelea u ponedeljak 28. septembra, kog su u Daki takođe ubili maskirani napadači na motociklima.

Vlada Bangladeša, međutim, odbija navode da je za ta ubistva odgovorna Islamska država.

„Ma to su potpune gluposti, u ovoj zemlji ne postoji Islamska država“, rekao je za AP bangladeški ministar unutrašnjih poslova Asaduzaman Kan i dodao:

„Zašto bi Islamska država to učinila ovde? To su incidenti za stvaranje nestabilnosti u zemlji“.

Njegovo mišljenje je podržao i premijer Bangladeša Šeik Hasina, koji je izjavio:

„Neko postavi nešto na internetu… Zašto bismo mi to prihvatili, ako to još nije dokazano? Mi ne možemo to da prihvatimo“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala