Vulin: Azilni sistem Hrvatske raspao se za dva dana

© Tanjug / Jaroslav PapAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da se azilni sistem Hrvatske raspao za dva dana, dok sistem Srbije traje više od pet meseci i primer je zemljama u EU, o čemu svedoče komesar UNHCR-a Antonio Gutereš i komesar EU Johanes Han.

Vulin je, reagujući na izjavu hrvatskog ministra policije Ranka Ostojića da je uveren da su Grci, (premijer Srbije Aleksandar) Vučić i (premijer Mađarske Viktor) Orban sklopili pakt, poručio da je šteta što napor koji je Ostojić uložio za smišljanje nove zavere, nije uložio u zbrinjavanje migranata.

„Najnovija teorija zavere ministra Ostojića ovaj put obuhvata premijera Mađarske, Grčke i naravno Srbije. I ovaj put, Marsovci su nepravedno izostavljeni iz zavere koja se neprekidno ponavlja u njegovoj glavi“, naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Zoran Milanović - Sputnik Srbija
Mađari će morati da pucaju ako zatvore granice

Vulin je poručio da Ostojić „nikako da shvati“ da je svaki migrant koji je stigao u Hrvatsku ili Mađarsku prošao kroz Srbiju, gde je bio registrovan, lečen, bezbedan i slobodan, i da niko u Srbiji zbog stotina hiljada popisanih migranata nije zatvarao granice, pretio susedima i okrivljavao druge zemlje.

„Nadam se da će Ostojić do kraja kampanje pronaći neku temu, a da nije Srbija i krivica za svoje ponašanje, a da nije Aleksandar Vučić“, poručio je Vulin.

Ostojić je ranije danas izjavio da će se Hrvatska brzo prilagoditi, ako Mađari zatvore granicu, jer je sa Slovenijom sve dogovoreno.

Ostojić je ponovio da je „uveren da su Grci, (premijer Srbije Aleksandar) Vučić i (premijer Mađarske Viktor) Orban sklopili pakt“, preneo je „Jutarnji list“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala