Albanski huligani prete Ediju Rami

© AFP 2023 / StringerAlbanski navijači
Albanski navijači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Navijači Albanije napisali su otvoreno pismo premijeru Albanije Ediju Rami i Fudbalskom savezu Albanije u kojem su ih optužili da su „servilni prema Srbima“.

Prema tvrdnjama navijača, koji su pismo poslali i albanskim medijima, „skandal je što im ne daju da nose odeću u crveno–crnim bojama, što se nigde ne dešava“.

Oni su u pismu naglasili da je „besmisleno da FSA prihvati sve zahteve Srbije koji se odnose na zabranu isticanja simbola i prisustva nekih ljudi na utakmici“.

Zastava Velike Albanije - Sputnik Srbija
Tri helikoptera vrebaju dronove u Elbasanu

Navijači su se takođe žalili što Ismail Morina, koji je pustio dron na utakmici Srbija–Albanija u Beogradu, ne može da prisustvuje utakmici.

„Frustrirani smo načinom na koji su ove mere preduzete, a njihovim izvršenjem se krše prava albanskih navijača i to je neprihvatljivo“, navodi se u pismu.

U pismu se ističe da Morina nije tražen od bilo kojeg državnog organa, te da nije podneta nikakva krivična prijava protiv njega.

„Zato ne razumemo zabranu ulaska na stadion naših članova i unošenja naših simbola“, ističu navijači i dodaju da se time direktno provociraju njihova osećanja i „osećanja igrača“.

Oni u pismu pozivaju organizatore utakmice da povuku ovakve odluke.

„U suprotnom, bilo kakve neželjene reakcije biće posledica vaših postupaka i vi ćete za to snositi odgovornost“, zaključuju navijači u pismu albanskom premijeru Rami i Fudbalskom savezu Albanije.

Utakmica između Albanije i Srbije igra se 8. oktobra od 20.45 u Elbasanu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala