Tri helikoptera vrebaju dronove u Elbasanu

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICZastava "Velike Albanije"
Zastava Velike Albanije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol albanske policije Genti Mulaji rekao je danas Tanjugu da će više od 2.000 policajaca obezbeđivati fudbalsku utakmicu između Albanije i Srbije, među kojima su i pripadnici garde, zaduženi za visoke ličnosti, s obzirom na to da se očekuje dolazak srpskog premijera Aleksandra Vučića.

Srpski premijer, prema ranijim najavama, trebalo bi da u društvu albanskog kolege Edija Rame gleda meč, ali je juče izjavio da još nije doneo odluku da li će doputovati u Elbasan, pošto je Rama u međuvremenu u goste pozvao kosovskog vicepremijera Hašima Tačija i druge zvaničnike takozvane republike Kosovo.

Hapšenje - Sputnik Srbija
Albanska policija uhapsila Srbina sa dronom

Kako je Mulaji naveo, utakmicu će obezbeđivati i tri helikoptera, koji će voditi računa da se iznad stadiona u Elbasanu ne pojavi dron kao što je to bio slučaj u Beogradu.

„U saradnji sa Savezom preduzeli smo sve mere kako bi utakmica prošla bez ikakvih problema i u normalnim okolnostima. Za bezbednost će biti zadužena i garda, koja je zadužena za čuvanje važnih ličnosti, pošto prema dosadašnjim informacijama na utakmici očekujemo i premijera Srbije, a tu su i naš premijer, kao i ministri Vlade, te predsednik Skupštine Albanije“, rekao je portparol albanske policije.

On je dodao da je policija više puta obišla stadion u Elbasanu, ali da neće imati posla samo na njemu, već i u celom gradu, gde će se na nekoliko mesta organizovano gledati TV prenos.

„Nije problem samo unutrašnjost stadiona, biće puno ljudi i van stadiona, jer je kapacitet mali. Naše mere podrazumevaju trenutak od dolaska gostujućeg tima na aerodrom Rinas dan pre utakmice, preko transporta do hotela, do transporta na dan utakmice. Tri helikoptera nadletaće stadion i grad, a oni će se pobrinuti da ne poleti ništa iznad stadiona kao što su dronovi ili druge vrste letelica koje bi remetile tok utakmice ili bezbednost. Mi smo odlučni da stvorimo bezbednu atmosferu za gostujući tim, kao i za reprezentaciju Albanije, jer se ovde u pitanje dovode dostojanstvo i imidž naše zemlje“, rekao je Mulaji.

Neredi na utakmici Srbija - Albanija - Sputnik Srbija
Srpski fudbaleri čuvaniji od Buša, Vučića i pape

On je dodao da su Albanci već testirali taj sistem bezbednosti na prethodnoj utakmici protiv Portugalije.

„Broj pripadnika policije koji je planiran varira između 1.400 i 2.000, a tu su pored njih privatno obezbeđenje i 400 redara koji rade za FSA“, rekao je Mulaj.

Portparol policije kaže da će policija striktno poštovati uputstva UEFA, pa će od odluke te organizacije zavisiti koja obeležja mogu da se unesu na stadion. 

„Neće biti moguće da se unesu nikakvi tupi predmeti, kao što su upaljači, ključevi i drugi metalni i plastični predmeti. Navijači koji žele da uđu na stadion, pored karte koju pokazuju, moraju da imaju i ličnu kartu. Sve karte poseduju ime i ukoliko se ime vlasnika karte ne poklapa sa njegovim podacima iz lične karte, ulaznica će biti nevažeća i toj osobi će biti zabranjen ulazak na stadion“, zaključio je on.

Utakmica između Albanije i Srbije igra se 8. oktobra od 20.45 u Elbasanu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala