15 razloga zašto idemo na izbore

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVIC Glasačka kutija
Glasačka kutija - Sputnik Srbija
Pratite nas
U iščekivanju istorijskog 15. oktobra, dana kada će Aleksandar Vučić objaviti idemo li na izbore ili nastavljamo bolne reforme, donosimo 15 razloga zašto ćemo, ipak, izaći na birališta.

1. Zato što se Šešelj ukazao na „Farmi“ i potukao sve rekorde gledanosti. Politika je estrada. I obrnuto.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović - Sputnik Srbija
Vučić o izborima razmišlja do sredine oktobra

2. Zato što na četiri (4) televizije sa nacionalnom frekvencijom idu tri (3) rijalitija, a valja popunit praznine u programskoj šemi. Atraktivnim sadržajem. Predizborno-propagandnog tipa.

3. Zato što se ne zna ko je pokupovao medije, ali se zna da će svi do jednog biti konstruktivni. U skladu sa najvišim evropskim standardima.

4. Zato što je i Milanović u kampanji, a svakodnevno „pljuckanje“ preko ograde diže rejting obojici. Po sistemu „ja tebi — serdare, ti meni — vojvodo“. Regionalni rijaliti.

5. Zato što Čeda i Tadić prave „satelit“ koaliciju i uz Čanka i ol-raund Ljajića — biće to konstruktivna opozicija koja prelazi cenzus. A naprednjacima fali „softver“. A mogao bi im usfaliti i „jezičak na vagi“.

Tomislav Nikolić, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Šta se dešava između naprednjaka i naprednjaka

6. Zato što su lideri „prave“ opozicije tzv. kočničari reformi — Pajtić i Živković. Zato je najveći neprijatelj vlasti — vlast.

7. Zato što je Borko najnovije lice levice, a Šešelj desnice. „Kakvi mi Englezi, takav i ja Gledston“ (Nikola Pašić).

8. Zato što je počeo rijaliti SNS. Udario Đuka na Zoranu i obrnuto. A ima i biće još toga…

9. Zato što Toma neće imati vremena da podigne rejting rijalitija pod 8. A Tomi, trenutnom savezniku, Obama je rekao: Ako imate poblema, ne ustručavajte se da pozovete.

10. Zato što će u zemlji u kojoj je sve veća većina građana protiv ulaska u EU, otvaranje prvih poglavlja biti najjači predizborni adut. Poklon ravnopravne partnerke Angele Merkel.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Šta to „guši“ Aleksandra Vučića

11. Zato što će se i iz posete Putinu izvući neki predizborni poen. Iako smo „veći MMF od MMF-a“ i veći EUropljani od Federike Mogerini.

12. Zato što će delegacija na najvišem nivou ići na utakmicu u Elbasanu i neće puštati dronove. I pobediti u gostima. Bez obzira na rezultat.

13. Zato što je Partizan u rasulu, a Duško Vujošević na prinudnom odmoru. I što će Zvezda uzeti sve titule. A Zvezda je jedan od četiri (4) stuba srpstva.

14. Zato što je položen kamen temeljac za „Beograd na vodi“. Projekat od predizbornog potencijala većeg od auto-puta „Fektići — Subotica“ iz vremena pokojnog Slobe.

15. Zato što za bolje i nismo…

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala