Prisluškivanje Pajtića — fabrikovana priča za rušenje Vučića

© Foto : MUP SrbijeMinistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nijedna državna institucija, ni MUP, ni BIA nikada nisu prisluškivali Bojana Pajtića ili Lidiju Udovički, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović.

On je rekao da je objavljivanje transkripta razgovora Pajtića i Lidije Udovički na sajtu „Teleprompter“ fabrikovana priča“, koja je deo plana za rušenje Aleksandra Vučića.

„Nikada nije dat nalog, niti je izdata naredba za prisluškivanje. I sam papir koji je objavljen ne liči nimalo na dokumentaciju iz MUP-a ili BIA“, rekao je Stefanović.

Bojan Pajtić - Sputnik Srbija
Pajtić: Ko me prisluškuje? (video)

Ministar policije je najavio i da će sve biti istraženo, kao i da će od urednika sajta „Teleprompter“, koji je objavio transkript, Danila Redžepovića, policija zatražiti objašnjenja o tome kako je do transkripta došao.

Predsednik Vlade Vojvodine i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić potvrdio je autentičnost transkripta koji je osvanuo na internetu i naveo da je to dokaz da ga prisluškuju. Kako je rekao, to je dovoljan razlog da padne vlada.

Stefanović je rekao da je policija već dobila nalog od Tužilaštva za sprovođene istrage, a Redžepovića je nekoliko puta označio kao „bliskog prijatelja Bojana Pajtića“.

„Iako Pajtića nikada nismo prisluškivali, videli smo kofere dokumenata o presretnutim komunikacijama Aleksandra Vučića, naročito u periodu od 2008. do 2012. godine. Očekujem da ćete u narednim danima videti kako to izgleda. Vučić nije želeo o tome da govori, ali to je bilo brutalno kršenje svih njegovih prava. Režim DS je pratio i slušao lične razgovore svog političkog protivnika“, rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da će sve biti provereno i da ovo „neće proći tek tako“.

„Sve ćemo ispitati, ko je to izmišljao i kako“, rekao je Stefanović.

Ministar policije i visoki funkcioner SNS-a rekao je da je jasno da je u pitanju „opsežna akcija rušenja Aleksandra Vučića“.

„Ne mogu da ga pobede u posvećenosti, ne mogu da ga pobede u radu, ne mogu da nađu nijednu lošu stvar o njemu“, rekao je Stefanović ističući i da premijera Srbije „novac ne interesuje ni kao pojam“.

Kako je rekao, ovaj slučaj je povezan i sa slučajem ulaska policije u prostorije DS, a ministar policije je naveo i da strahuje za život premijera.

Glasačka kutija - Sputnik Srbija
15 razloga zašto idemo na izbore

„Sve to je stvaranje političke klime, koja treba da kaže da se ovde nešto strašno dešava. Zato sam rekao Vučiću da što pre raspisujemo te izbore, uz strah i strepnju da li će on te izbore dočekati. Strahujem, jer se stvara takva užasna atmosfera da je Vučić kriv za sve, iako nikad ništa loše nije uradio. I pošto ne mogu da nađu ništa loše jer bi ga od 2008. sigurno uhapsili ili proglasili zlikovcem oni pričaju sada ovo. Imali smo takve primere da se stvarala atmosfera i političari izvrgavali linču“, rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao i da je opasno to što se u društvu stvara „panika da se neko prisluškuje“.

„A to je komplikovano. Policija mora da pošalje indiciju u Tužilaštvo, a zatim ono ispituje da li je to opravdano i šalje Sudu zahtev da odobri prisluškivanje“, navodi Stefanović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala