Milanović — može li mali političar da postane veliki državnik

© AP Photo / Boris GrdanoskiZoran Milanović
Zoran Milanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Milanović: „Neću da pričam više sa Vučićem, i ko je uopšte taj Tomislav Nikolić. Vučić: „Spreman sam da razgovaram i sa crnim đavolom za dobrobit Srbije.“ Vulin: „On je mali političar i nikada neće biti veliki državnik“, izjave su koje su potresle region u nedelji za nama.

Možda su granice između Srbije i Hrvatske otvorene, ali otrovne strelice sa obe strane i dalje lete.

Hrvatski premijer Zoran Milanović ne prestaje da provocira Srbiju. Osim što je poručio da ne zna ko je Tomislav Nikolić, poručio je i da više neće da razgovara sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

Zoran Milanović glasa - Sputnik Srbija
10 razloga zašto voleti Zorana Milanovića

„Dođe mi da svoje oponente nosim kao orden na odelu. Ne želim uopšte više razgovarati sa Vučićem“, rekao je Milanović dodajući, povodom susreta hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović i predsednika Srbije Tomislava Nikolića, da ne zna ko je Nikolić.

„Ja ne idem u šoping po Njujorku, a ko je uopšte taj Nikolić?“, upitao je Milanović.

Vučić je na ove Milanovićeve primedbe odgovorio da mu je žao, te da je Srbija uvek spremna na razgovore zarad regionalne stabilnosti i prijateljskih odnosa među narodima i državama. On je istakao i da je njegova lična, kao i politika Vlade Srbije, da sa svima razgovaraju.

Aleksandar Vučić prilikom postavljanja kamena temeljca za projekat Beograd na vodi - Sputnik Srbija
Vučić: Neka Milanović radi svoj posao

„Lično bih razgovarao i sa crnim đavolom ako je to korisno za Srbiju i regionalnu stabilnost, za dobre i prijateljske odnose među narodima i državama. Možda i nije loše da se vidi po tom pitanju razlika“, rekao je Vučić, ali je dodao da su neprihvatljive i nedopustive uvrede hrvatskog premijera na račun predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

„Kad neko vređa predsednika i institucije Republike Srbije govoreći da ne zna ko su ti ljudi i koji posao obavljaju, to mnogo više govori o onome ko ih je izgovorio, nego o onima na koje se te reči odnose“, istakao je Vučić.

Srbija, ponovio je premijer, želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali da po pitanju zatvaranja granice nije mogla da dozvoli da bude ponižavana, te da je samo štitila sebe i uspešno se odbranila.

Premijer Hrvatske Zoran Milanović - Sputnik Srbija
Milanović: Srbi nemaju većeg prijatelja od mene

„Srbija je uvek spremna da razgovara i Srbija će uvek da razgovara, jer smatramo da je to jedini način na koji možemo da napravimo neuporedivo bolje odnose između naših zemalja i naših naroda“, zaključio je Vučić.

Milanovićeve izjave prokomentarisao je i ministar Aleksandar Vulin, rekavši da Milanović priča sam sa sobom, ali i da zbog predizborne kampanje ugrožava odnose Hrvatske i Srbije.

„Srpski premijer će razgovarati sa svima u interesu našeg naroda, dok će predsednik hrvatske vlade „izgleda razgovarati sam sa sobom“, naveo je Vulin uz konstataciju da će Vlada Srbije uvek poštovati Hrvatsku, kao i da će voditi računa da naši narodi i naše zemlje žive u najboljim mogućim odnosima.

On je poručio hrvatskom premijeru da svoje želje ostavi za sebe i svoju porodicu i „da je u interesu njegovog, kao i srpskog naroda, da predstavnici naših država uvek razgovaraju i u da će srpskoj strani uvek imati sagovornika“.

Vulin je ovome dodao i da „sa ljudima koji se ponašaju kao Milanović niko i ne želi da razgovara“.

„Gospodin Milanović je pokazao je da je mali političar i da nikada neće postati veliki državnik“, zaključio je Vulin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala