Si-En-En: Putin u centru pažnje, Obama u defanzivi

© AP Photo / Ric Feld,FileSi-En-En ponovo emituje iz Rusije
Si-En-En ponovo emituje iz Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nastup ruskog predsednika Vladimira Putina u Generalnoj skupštini UN u Njujorku bio je u centru pažnje svetske javnosti, dok je američki predsednik Barak Obama ostao u defanzivi.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Nemoguće je trpeti ovo što se događa u svetu

Takav zaključak izvela je američka televizijska stanica Si-En-En, analizirajući govore Putina i Obame, ali i drugih lidera, kao što su predsednici Kine Si Đinping, Irana Hasan Rohani, Kube Raul Kastro i Egipta Abdel Fatah el Sisi.

Putin nije jedini koji je osporio višedecenijski poredak zasnovan na globalnom liderstvu SAD i pozvao na multipolarnu raspodelu moći kroz instituciju Ujedinjenih nacija.

Obama je ponudio opravdanje za svoju politiku naglašavjući upotrebu diplomatije ispred upotrebe sile, ali je izgledalo da je u defanzivi zbog domaćih kritičara koji tvrde da njegova politika ohrabruje američke protivnike.

Obamin „najvatreniji izazivač“ bio je juče Putin, koji je ukratko poručio da su se intervencije Sjedinjenih Američkih Država i njena jednostranost na Bliskom istoku okrenule protiv nje i da je došlo vreme da Vašington pokuša nešto drugo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala