Vučić zadovoljan odlukom hrvatske Vlade

© Tanjug / ZORAN ZESTICPremijer Aleksandar Vučić
Premijer Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je odluka hrvatske Vlade da otvori granicu dobra i odbacio tvrdnje hrvatskih zvaničnika da je Srbija popustila i preusmerila izbeglice ka Horgošu.

Vučić je za Dnevnik HRT najavio da će Vlada Srbije na sednici zakazanoj za 21.00 sat ispuniti svoje obećanje i ukinuti kontrameru.    

Kamioni na hrvatskoj granici - Sputnik Srbija
Šta je Srbija dobila od trgovinskog rata s Hrvatskom
 

„Apsolutno, to je naš posao, to je naše obećanje, građani Hrvatske su dobrodošli u našu zemlju… U 21.00 sat Vlada Srbije će doneti tu odluku“, rekao je Vučić za Dnevnik HRT odgovarajući na pitanje da li će Vlada Srbije povući svoje mere.

Vučić je rekao i da Srbija nije ta koja je terala ljude da izlaze iz automobila i pešice prelaze granicu i ponovio da u Srbiji jedva čekamo da vidimo i hrvatske kamione i robu i građane.

„Odluka hrvatske Vlade je dobra, ne bih da komentarišem motive, to je na njima, očigledno je da je u Hrvatskoj počela izborna kampanja“, rekao je Vučić.

Ranije je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić rekao nakon otvaranja granice prema Srbiji, da Hrvatska zadržava pravo da ponovo uvede mere prema Srbiji ukoliko se ponovi situacija nekontrolisanog priliva ljudi.

Granični prelaz Principovac - Sputnik Srbija
Otvorena granica sa Hrvatskom

U razgovoru za RTL, on je na pitanje da li je granica otvorena zbog pritiska iz Brisela, rekao da Evropska komisija nema ništa s deblokadom.

„Hrvatska je samostalna država i članica Evropske unije. Ne može se dogoditi da se jedna nečlanica poziva na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Mislim da je premijer bio jasan, mislim da će neki dugo pričekati da se pridruže Evropskoj uniji“, rekao je Ostojić.

„Izdržali smo i 10.000 i 70.000, to nije problem dok god tranzit ide. Na čemu smo insistirali jeste da stane neorganizovan i nekoordinisan priliv (izbeglica)“, dodao je hrvatski ministar.

Ostojić je objasnio da je „bio u Beogradu i da se čuo telefonski sa ministrom spoljnih poslova Srbije“. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala