Otvorena granica sa Hrvatskom

© Sputnik / Bogdan PantićGranični prelaz Principovac
Granični prelaz Principovac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatska je danas u 17 časova otvorila sve granične prelaze sa Srbijom za vozila sa srpskim registracijama

Granični prelazi Bajakovo i Tovarnik otvoreni su za sav promet, bez ikakvih ograničenja, saopšteno je na tviter nalogu Vlade Hrvatske.

Granica između Srbije i Hrvatske - Sputnik Srbija
Otvaranje granice sa Hrvatskom do kraja dana

„U 17 časova je izvršena deblokada granice. Svi automobili, bez obzira na registracije, mogu ući u Hrvatsku“, objasnio je ministar policije Ranko Ostojić.

On je naveo da je smanjen pritisak izbeglica koje dolaze iz pravca Srbije, te da je do sada u Hrvatsku ušlo 60.000 ljudi, a jutros je ta brojka bila 58.000.

Ukidanje jednostrane i protivpravne odluke hrvatske Vlade o blokadi granice sa Srbijom predstavlja veliki uspeh politike Vlade Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, poručio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

To je, prema Dačićevim rečima, i veliki poraz neodgovorne politike Vlade Hrvatske i njenog premijera Zorana Milanovića. Dačić je izjavio da građane i privrednike u regionu ovakav ishod može samo da raduje, jer je načelo slobode kretanja ljudi, robe i kapitala od ključnog značaja za ekonomski razvoj i stabilnost.    

Vlada Srbije bi na večerašnjoj sednici trebalo da ukine kontramere koje su preduzete prema Hrvatskoj nakon što je ta država blokirala granice prema Srbiji.

Reporter Sputnjika javlja da je saobraćaj pušten za kamione, ali i za putnička vozila sa srpskim registracijama.

„Atmosfera ovde kao da je živnula jer od apsolutne tišine koja je trajala nedelju dana, čuje se brujanje motora, a sve češće se vide vozila s domaćim tablicama“, prenosi naš reporter. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala